طراحی نما

در دنیای مدرن امروز طراحی های خاص و منحصر به فرد از مهم ترین اولویت های کارفرمایان محترم است. اولین جلوه بصری هر ساختمان نمای خارجی آن است، بنابراین بهتر است طراحی نمای ساختمان به صورت اصولی طراحی گردد تا در کنار بهره مندی از طرحی زیبا، نمای ساختمان نیز تامین کننده نیازهای دیگری چون برقراری ارتباط با مخاطبان، همخوانی با فرهنگ و اقلیم و هماهنگی با بافت و بستر طراحی باشد. یکی از اهداف شرکت سایتال ساخت طراحی، تامین و ارائه ی نماهای ساختمانی بوده است که در کنار جذابیت های بصری با بهره مندی از جدیدترین متدهای ساختمانی و استفاده از مصالح مناسب علاوه بر تامین نیازهای اولیه ی پروژه، ارزش افزوده ای برای ساختمان و کاربران آن فراهم آورد. در این میان شرکت سایتال ساخت با رعایت اصولی چون خوانایی و دوری از زواید، نورپردازی متناسب با کاربری و حجم ساختمان، ایجاد پویایی در طرح نما و در نظر گرفتن سازه ی موجود بنا سعی در طراحی بهینه با کمترین نیاز به تداخل در سازه ی اصلی و بیشترین تناسب با کاربری و نیازهای پروژه را دارد.

محاسبات انرژی و مطالعات تخصصی

با توجه به نیاز روز افزون کشور در مصرف بهینه انرژی و سهم قابل توجه نمای ساختمان در انتقال حرارت از داخل به خارج ساختمان و بالعکس، لذا بررسی، شبیه سازی و مطالعه ی این موضوع یکی از سرفصل های عمده در روند کاری طراحی و اجرای نما در شرکت سایتال ساخت می باشد. علاوه بر انجام آنالیزها و مطالعات اقلیمی، انرژی، روشنایی، شبیه سازی های ساختارهای شیشه ای و سنجش نرخ انتقال حرارت در پل های حرارتی و همچنین دیتیل های ساختمانی مرتبط با نمای ساختمان و انطباق با مقررات ملی و آیین نامه های بین المللی، بررسی پتانسیل های موجود در بستر طراحی و خود ساختمان به منظور نیل به بهینه ترین حالت ممکن همواره از دغدغه های اصلی شرکت بوده است. همچنین شناسایی و انتخاب متریال های نوین و ارائه ی راهکارهای اجرایی منطبق با جدیدترین شیوه های علمی روز دنیا از دیگر فعالیت های مرتبط با حوزه ی تحقیق و توسعه در شرکت سایتال ساخت می باشد.

محاسبات بار زلزله

نیروی زلزله وارد بر نمای ساختمان که جزو اجزای غیر سازه ای به حساب می آید بر اساس فصل چهارم آیین نامه ۲۸۰۰ انجام و بررسی شد. طبق گفته این آیین نامه اجزای  غیر سازه ای در ساختمان ها به اجزایی اطلاق می شود که به سازه اصلی متکی اند ولی در تحمل بار جانبی زلزله به آن کمک می کنند. اجزای معماری مانند دیوار ها , نماها و  سقف های کاذب و نیز تاسیسات مکانیکی و برقی همراه با نگهدارنده و ادوات اتصال آن ها جزو این گروه محسوب می شوند. طبق این آیین نامه نیروی جانبی زلزله بر  اساس فرمولاسیون روبرو محاسبه می شود.

محاسبات بار باد

برای تعیین اثرات ناشی از بار باد بر پوسته ساختمان، بار باد به صورت افقی و عمودی بر پوسته در شرایط مختلف بارگذاری و بر مبنای ملاحظات در نظر گرفته شده در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان فصل دهم و بر اساس آیین نامه NBCC کانادا به شرح زیر محاسبه می گردد. با توجه به فرمول ارائه شده در آیین نامه کانادا و همچنین آیین نامه ایران، بار باد با توجه به فرمول زیر محاسبه می گردد:

محاسبات بار باد
بار باد اعمالی بر پوسته ساختمان از مجموع فشار/مکش خارجی وارد بر سطح خارجی پوسته ساختمان و فشار/مکش داخلی وارد بر جداره داخلی پوسته تشکیل شده که در تاثیرگذارترین حالت ممکن بر اعضای نما اعمال می گردد.

فشار مبنای باد q

لازم به ذکر است در بخش فشار مبنای باد سرعت لحاظ شده در فرمول بر اساس سرعت متوسط ساعتی باد که احتمال تجاوز از این مقدار در سال ۲٪ است و بطور متعارف با دوره بازگشت ۵۰ ساله بیان می گردد و با قرار دادن در فرمول فشار مبنا عدد مربوطه بر اساس kN/m² محاسبه می شود. سرعت مبنای باد مشهد 90km/h

ارتفاع مبنا و ضریب بادگیری Ce

ارتفاع مبنا برای محاسبه ضریب Ce در فرمول فشار خارجی برای ساختمان های بلند مرتبه برای وجه رو به باد ارتفاع واقعی آن نقطه در بالای زمین و برای وجه پشت به باد نصف ارتفاع ساختمان و برای دیوار های جانبی ارتفاع ساختمان منظور می شود. گفتنی است این پروژه در منطقه باز واقع شده و ضریب Ce آن با فرمول محاسبه می شود. این ضریب معرف تغییرات سرعت باد با ارتفاع و نیز اثرات ناشی از تغییر در زمین اطراف و توپوگرافی منطقه اطراف است.

ضریب اثر جهشی باد Cg

ضریب اثر جهشی باد Cg برای نیرو های نوسانی تصادفی باد که در اثر تلاطم در باد ایجاد می شوند و همچنین نیرو های اینرسی اضافی ایجاد شده توسط حرکت خود سازه برای فشار خارجی و مکش در اعضائ کوچک از جمله نما و پوسته خارجی طبق بند ۶-۱۰-۶-۴ الف برابر با ۵/۲ در نظر گرفته میشود.

ضریب فشار Cp

ضریب فشار نسبت به بعد فشار های ایجاد شده توسط باد روی سطح ساختمان به فشار سرعتی باد در ارتفاع مبنا می باشد. این ضریب اثر شکل آیرودینامیکی ساختمان زاویه سطح بادخور به جهت جریان باد و تغییرات سرعت باد با ارتفاع را در بر می گیرد. ضریب فشار از آزمایش های تونل باد روی مدل های کوچک مقیاس تعیین می شود هر چند بعضی اوقات اندازه گیری ها روی ساختمان های در مقیاس کامل نیز انجام می گیرد. در این قسمت ضریب Cp *برای بدست آوردن ضریب فشار محاسبه می شود و این مقدار برای نواحی وسط دهنه 0/9 ± و برای نواحی گوشه و کنج که باد ایجاد ورتکسی در این نواحی می کند ۲/۱ در نظر گرفته می شود.